ΠΛΑΣΤΟΣ

πλαστός
ΥΛΙΚΑ:


1½ kg από Διάφορα χόρτα(τσουκνίδα, σπανάκι, αγριοπαπαρούνα, πράσα, λάπατο, άνιθο κ.α)
½ kg τυρί Φέτα
Καλαμποκάλευρο
Βιτάμ & Μαργαρίνη
Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Πριν ξεκινήσουμε αναμιγνύουμε το βιτάμ με τη μαργαρίνη σε μπολ και σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ βάζουμε νερό και ένα κουταλάκι αλάτι. Το ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι. Πλένουμε τα χόρτα καλά και τα ψιλοκόβουμε . Τα βάζουμε σε μια λεκάνη, ρίχνουμε μισό κουταλάκι αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια ώστε να αλατιστούν καλά και να φύγει η έντονη γεύση χλωροφύλλης τους. Μέσα στα χόρτα ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τρίβουμε με το χέρι την φέτα. Ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα των χόρτων είναι έτοιμο.


    Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, στρογγυλό κατά προτίμηση. Πιάνουμε με το ένα χέρι λίγο από το μίγμα βιτάμ και μαργαρίνης και αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού, χωρίς να το τσιγκουνευόμαστε. Σκουπιζόμαστε γιατί πρόκειται να πιάσουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε. Βάζουμε στη χούφτα καλαμποκάλευρο και πασπαλίζουμε τον πάτο του ταψιού μέχρι να τον καλύψουμε καλά. Με το χέρι παίρνουμε νερό και ραντίζουμε το αλεύρι για να νοτιστεί. Από πάνω ρίχνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί μια στρώση από τα χόρτα. Προσθέτουμε μέσα στο ταψί τέσσερα ποτήρια νερό. Καλό είναι να το ρίχνουμε κυκλικά.


    Πάνω από τα χόρτα ρίχνουμε άλλη μια στρώση καλαμποκάλευρο μέχρι να τα καλύψουμε καλά. Ραντίζουμε πάλι με το αλατισμένο νερό το καλαμποκάλευρο και από πάνω προσθέτουμε κομματάκια από το βιτάμ και την μαργαρίνη και μισό ποτήρι λάδι να πάει παντού. Την βάζουμε στον φούρνο για μία ώρα και ένα τέταρτο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

    
    Έτοιμος ο πλαστός!